Anne-Çocuk

Bebeklerde Sık Görülen Cilt Hastalıkları Hakkında

Bebeklerde Sık Görülen Cilt Hastalıkları Hakkında Her Şey! Özellikle bebeklik döneminden başlayarak, bazı durumlarda ergenliğe kadar süren ve sık görülen belirli cilt hastalıkları bulunmaktadır.

Bebeklerde Sık Görülen Cilt Hastalıkları Hakkında Her Şey! Son derece hassas bir cilt yapısına sahip olan bebeklerin, yetişkinlere göre daha savunmasız halde oldukları bilinmektedir. Bu nedenle de en ufak bir yaralanma veya darbe neticesinde oluşabilecek cilt rahatsızlıklarının temel sebeplerinden birisi de hava şartları olabilir. Çok sıcak veya soğuk havalarda oluşan bu rahatsızlıklarda bebeklerin aylarının takip edilmesi ve buna göre tıbbi müdahalede bulunulması gerekmektedir.

Egzama

Bebek veya çocuk bezi egzaması olarak da bilinen ve idrar ya da dışkının uzun süre cilde teması neticesinde oluşan bu rahatsızlığın önemli ölçüde tahriş ettiği bilinmektedir. Bu nedenle de kızarıklık ya da şişlik olarak ortaya çıkabilmektedir. Bazı merhemlerin kullanılması ve bezin sık değiştirilmesi çözüm olacaktır.

Hemanjiyom

Başlangıçta masum şekilde ortaya çıkan ve zarar vermeyen hemanjiyom rahatsızlığının kendiliğinden iyileşmediği durumlar olabilir. Eğer nefes alma sorunu yaşanıyorsa ya da görme problemlerine neden oluyorsa, bu durumda uzman bir doktor tedavisi gerekmektedir. Parlak renkte oluşan bu leke doğum lekesi olarak bilinir.

Milia Kistleri

İlk haftalardan itibaren ortaya çıkan ve süt lekesi olarak da bilinen milia kistleri beyaz renkli kabarcıklar şeklinde belirti vermektedir.

Cilt Kuruması veya Akne

Ciltte meydana gelebilecek soyulmalar kuruluğu göstermektedir. Ya da tam tersi olan akne ise yağlı bir cildi işaret eden rahatsızlıklardan olacaktır.

Ürtiker Lezyonu

Süt alerjisinden, böcek ısırmalarından ya da ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkabilen ve kaşıntılı kırmızı lekeler olarak bilinen bir bebek cilt hastalığıdır.

Mantar veya Pamukçuk

Dil üzerinde ya da uyluk kıvrımlarında daha çok görülen mantar ya da pamukçuk olarak adlandırılan enfeksiyonun kızarıklığa neden olduğu bilinir.

Rozeola

24 aya kadar bebeklerde sık yaşanan, birkaç gün süreyle devam eden ve kırmızı küçük noktalar olarak kendisini gösteren hastalıktır.

Mongol Lekesi

Bebeklik döneminde ortaya çıkan ve okul çağına kadar devam eden mongol lekesi daha çok koyu renkli bebeklerde görülmektedir. Deri altındaki pigmentlerin yoğunlaşması neticesinde meydana gelir.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu