Teknolojinin Zaman İçindeki Gelişim Süreci
Teknolojinin Zaman İçindeki Gelişim Süreci! Teknoloji öngörülemez bir şekilde gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Hayatımızın bir parçası haline gelen teknolojik ürünler, üretildikleri andan itibaren zaman içinde büyük bir değişim geçirdiler.
Teknolojinin Zaman İçindeki Gelişim Süreci! Yeni bilgi, insanların yeni şeyler yaratmasına yardımcı oldu ve buna karşılık birçok bilimsel çaba, insanların daha önce ulaşamadıkları yerlere, daha doğrusu doğal duyulara seyahat etmelerine yardımcı olan bilimsel araçlar, teknolojiler ve doğa aracılığıyla bunu mümkün kıldı.
Teknolojinin Zaman İçindeki Gelişim Süreci
Teknolojinin çoğu uygulamalı bilim olduğundan teknoloji tarihi, bilim tarihiyle bağlantılıdır. Teknoloji mevcut kaynakları kullandığı için teknoloji tarihi, ekonomi tarihi ile yakından ilişkilidir. Bu kaynaklardan günlük yaşamda kullanılan teknolojik nesneler de dahil olmak üzere başka kaynaklar üretmektedir.
Teknoloji, herhangi bir sektörle ilgili tasarım ve yapım yöntemlerini, araç, gereç içeren bir bilgi bütünü olarak düşünülebilir. Teknoloji terimi, sanat/beceri anlamına gelen “techne” ve çalışma alanı anlamına gelen “logia” sözcüklerinden türetilmiştir. Kelimenin İngilizcede ilk kez ortaya çıkışı 17. yüzyıla kadar uzanmaktadır. İlk zamanlarda sadece uygulamalı sanat anlamında kullanılmış, ancak daha sonra anlamı değişmiştir. Teknoloji, 20. yüzyılın başlarında belirli süreçlerin ve fikirlerin çeşitli araç ve makinelere dönüştürülmesini içerecek şekilde genişledi. 20. yüzyılın ortalarında teknoloji, insanların çevrelerini keşfederken yaptıkları toplam aktivite olarak tanımlanıyordu. Teknoloji tanımı yıllardır doğrudan bilimle ilişkilendirilmekte ve bilimsel bilgiyi pratiğe dökme yöntemi olarak halen yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
- yüzyılda teknolojinin gösterdiği değişim hızı, insanlık tarihinde daha önce görülmemiştir. Teknolojinin getirdiği yenilikler birçok alanı etkilemiş ve değiştirmiştir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların giyim tarzlarını dahi etkileyen yeni malzemeler ortaya çıkmıştır. 19. yüzyılın sonunda tramvay doğduğunda şehirler mesafe kavramından bağımsız gelişmeye başlamıştır. 20. yüzyılın başlarında seri üretimin ve otomobil üretiminin ucuzlaması, sanayileşmiş toplumlarda kır ile kent arasındaki mesafenin azalmasıyla birlikte kır kavramı giderek değişmeye başlamıştır. Yine 20. yüzyılın başlarında, Wright kardeşlerden hemen sonra, uçak endüstrisinde büyük gelişmeler yaşanmıştır. Teknoloji aynı zamanda varoluş aşamasından ilk geçen icatlardan oldu. Teknolojinin varlığı bilgi birikiminden kaynaklanmaktadır. Bilim adamları ve çeşitli mucitler sayesinde bilgi kavramı sürekli olarak yeni konulara konu olmuş ve bu kelime dağarcığı genişlemiştir.