Alkali Diyet Programında Öne Çıkan Uygulamalar!
Alkali Diyet Programında Öne Çıkan Uygulamalar! Günlük kullanımda sebze ve meyveyi yüzde yirmi beşten daha fazla bir oranda artırmaktadır. Özellikle kuru bakla çeşitleri tüketimi miktarını arttıran alkali diyet yöntemi uygulayan insanlar, su tüketimi noktasında da günlük önerilen miktarın üstüne çıkmaktadırlar.
Alkali Diyet Programında Öne Çıkan Uygulamalar! Alkali diyet yöntemi uygularken, organik besinlerin tercih edilmesi beklenmektedir. Diğer beslenme diyetlerine nazaran alkali diyet yönteminde, besin grupları daha da dengeli bir şekilde dağılma göstermektedir.
Vegan Beslenme ile Benzerlik Göstermesi
Alkali diyet ile beslenme, birçok noktadan veganizme benzemektedir. Bu diyet yönteminde önerilen besin grupları içerisinde bitkisel ürünler ön plana çıkmaktadır. Bu da vegan beslenme alışkanlığı ile çok fazla benzerlik göstermektedir. Ancak vegan beslenme, alkali diyet yöntemi ile kıyaslandığında çok daha katı kurallar içermektedir. Alkali beslenme ile ortaya çıkan diyet yönteminde, hayvansal içerikli besin maddelerinin yaşamdan tamamıyla çıkarılması diye bir uygulama bulunmamaktadır. Sadece miktarlarının en alt seviyelerde azaltılması söz konusu olmaktadır.
Alkali Özelliği ile Ön Plana Çıkan Besinler
Alkali olma özelliği göstermekte olan besin grupları arasında ilk sırada tüm doğal sebze ile meyveler yer almaktadır. Ayrıca kuru baklagiller besin maddeleri de öncelikli beslenme alışkanlıkları arasında yer almaktadır. Alkali olma özelliği zirve yapan besin maddeleri arasında;
- Avokado,
- Brokoli,
- Salatalık,
- Lahana,
- Sarımsak,
- Karalahana,
- Maydanoz,
- Ispanak,
- Domates,
- Kereviz sapı olarak gösterilmekte ve yer almaktadır.
Alkali özelliği düşük seviyelerde görülen besin maddeleri ise;
- Roka,
- Pancar,
- Fesleğen,
- Kabak,
- Havuç,
- Pazı,
- Zencefil,
- Taze fasulye,
- Marul,
- Pırasa,
- Bamya,
- Turp,
- Kırmızı lahana,
- Kırmızı soğan,
- Kuru fasulye,
- Kinoa,
- Chia tohumu,
- Taze Hindistan cevizi suyu, gibi gıda maddeleri olarak listelenmektedir.
Alkali beslenme ile gerçekleştirilen diyet yöntemini uygulayanların protein alımı noktasında azaltma yoluna gitmek yerine meyve ile sebze tüketimini arttırmaları, en doğru adım olarak görülmektedir. Alkali beslenme yöntemi ile yapılan diyet, insanların özellikle kemik ve kalsiyum metabolizmaları ile asidoz miktarı üstünde olumlu etki göstermektedir.