Güzellik

PRP Saç Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

PRP Saç Tedavisi Hakkında Merak Edilen her şey yazımızda yer almaktadır. Prp saç tedavisi bir kök hücre tedavisi olarak bilinmektedir. Bu tedavisi geniş çaplı olarak ele alırsak kişinin kendi kan hücrelerinin plazmasının tedavide kullanılmasıdır.

PRP Saç Tedavisi Hakkında Merak Edilenleri sizler için araştırdık. Prp saç tedavisinde özellikle bireyin kan pıhtı hücrelerinden elde edilen kök hücreler büyüme ve yenilenme yeteneğinde olduğundan bu hücreler tercih edilir. Peki prp saç tedavisi kimlere uygulanmaz? Bu sorunun cevabını yine tedavisinin yan etkileri yada oluşabilecek komplikasyonlardan bahsederek verebiliriz.

Prp Saç Ekimi Etkileri Hakkında

Bu tedavinin uygulanmasında küçük iğneler ile tedavi gerçekleştirildiğinden prp saç tedavisinin yan etkisinin bulunduğunu söylememiz yanlış olur. Bu tedavide kişinin kendi kan kullanıldığından herhangi bir yan etki görünmemektedir. Kök hücre tedavisini saçlarda uygulanan farklı bir versiyonu olan prp saç tedavisi hamilelerde, emziren kadınlarda, kanser teşhisi konulan kişilerde, cildinde ağır yada orta dereceli enfeksiyon bulunanlarda ve kanın sulanmasını sağlayan ilaçlar temin eden kişilerde prp saç tedavisi uygulanmaz.

Kök Hücre Tedavi Yönteminde PRP Saç Ekimi

Prp saç tedavisi bir kök hücre tedavisinin alternatif bir versiyonudur. Bu alternatif versiyon genetik olarak saç dökülmelerine ve saç incelmelerine alınan bir önlemdir. Özellikle erkeklerin genetik olarak şaç dökülmesine yatkınlığı daha fazla olduğundan erkeklerde kullanımı oldukça sıktır. Bu tedavini tamamen kök hücre tedavisi olduğundan kişinin kendi hücreleri kullanılır. Kök hücre kullanımı doğal ve sorunsuz bir tedavi şekli olduğundan herhangi bir yan etki oluşması beklenmez.

Prp Saç Tedavisinin Tam Olarak İşlevi Nedir?

Bu tedavinin tam işlemi hakkında bilgi verilmesi tedavinin açılımının tam olarak neyi belirttiğini bilmemiz gerekmektedir. Prp saç tedavisi bireyin kendi saç kök hücrelerinin saç derisine ekiminin sağlanmasına verilen genel bir isimdir. Bu nedenle yan etkilerinde birkaç değişikliğin yanında çok fazla komplikasyonun oluşması beklenilmez. Tedavide prp saç tedavisinin tam olarak işlevi nedir? Sorusuna verilecek cevap ise; bireyin kendi kan hücrelerinden kök hücre teminatı yapılarak saç derisine bu kök hücrelerin bırakılması sonucu çıkan yeni saçlar çıkması ve incelen, dökülmeye yüz tutan saçların güçlenmesini sağlamaktadır.

Prp Saç Tedavisi Bir Kez Yapılması Yeterli Midir?

Saç dökülmesi genellikle genetik faktörlere dayanmaktadır. Her ne kadar stres, vücuda alınan kimyasalların ve beslenmenin saç dökülmesine etkisi büyük olsa da en büyük etkiyi yine genetik faktörler sağlamaktadır. Prp kök hücre tedavisi de bu nedenle uygulanmaktadır. Bu tedavinin amacı genetik olarak dökülmenin olmasının engellenmesi ve dökülmenin sağlandığı yerlerden yeni saçların çıkmasıdır. Bu tedavinin kaç kez yapılması gerekliliği  prp saç tedavisi bir kez yapılması yeterli midir? Sorusunu karşımıza çıkarmaktadır. Prp saç tedavisi saç dökülmesi ve tekrar saçın çıkmaması ile ilgili genetik faktörler engellemesinin neden olmasına karşı yapılan bir saç tedavisi olmasından dolayı bu tedavinin düzenli aralıklar ile tekrarlanması gerekir.

PRP Saç Ekimi Kaç Kez Uygulanmalıdır?

Bu tedavinin uygulanma aşaması daha açıkça belirtilmesi gerekirse tedavi saç çıkmasını kökten uyardığı için ilk etapta bir kez kök hücreler saç derisine adapte edilir. Saç dökülmesi genetik olarak ortalama on iki ayda bir tekrarlandığından bu tedavinin bir kez denemesi yeterli olmayacaktır. Ortalama on iki ayda bir prp saç tedavisi uygulanmalı ve yeni çıkan saçlar güçlü olarak desteklenmesi sağlanmalıdır. Bireyin kendisinden alınan kök hücreler yine bireyin kan hücrelerinin pıhtılaşması sonucu alınmaktadır. Bu hücrelerin yenilenme ve gelişim özelliğinden yararlanılarak saç oluşumu, büyümesi ve gelişimi desteklenmektedir. Böylece doğal yollardan herhangi bir kimyasala maruz kalınmadan saç oluşumu sağlanmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu